Wie ben ik

westhoekgids.be

+32486920751

Ontdek...

Toen ik maanden geleden een cursus volgde op het domein de Palingbeek, wist ik helemaal nog niet dat mijn latere gidsen-eindwerk zich hier zou situeren. Meer en meer raakte ik gefascineerd door de unieke combinatie van landschap en natuur, het vaartverhaal en de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Je stapt van de ene biotoop, naar het andere relict en soms staan ze gewoon samen. Deze kans mocht ik niet laten liggen. Hierover moest er verteld en gezongen worden!


Mijn eindwerk


Vele locaties (Heuvelland, Diksmuide, Nieuwpoort, Ieper, Zonnebeke, Poperinge enz. ) maken het ook extra mogelijk om te werken met verhalen, poëzie en muziek  (bijna een must bij het gidsen in de Westhoek). Deze streek ademt en zingt zijn geschiedenis en gelukkig zijn er ook daarvan resten gebleven: geen levende getuigen, maar wij brengen ze opnieuw tot leven. Met wij bedoel ik Koen Raeymaekers (muzikant-componist-zanger) en mezelf (als gids, verteller en zanger).


Naast de passende muziek (met o.a. authentieke pipertunes) worden er ook gedichten en verhalen gebruikt rond WOI en het vredesthema. De leden van de groep krijgen een vouwblad mee (boekje 1 - boekje 2 - boekje 3) met daarop de meeste teksten en gedachten.


Ooit zat ik op Tyne Cot Cemetery (24/08/2002) de Passchendaele Suite 02 “Seeds of Peace” te beluisteren (ook daarvan worden muziek en teksten in deze gidsbeurt gebruikt).


Moge onze gidsbeurt een vredeszaad worden,

voor de (achterklein-)kinderen van de Grote Oorlog…


Met deze laatste link kun je mijn gidsen-CV inkijken.

Tot binnenkort – westhoekgids Johan


Copyright  ©  All Rights Reserved

westhoekgids.be © 2016